Bayram Çikolatanı Kendin Yap

Madlen Çİkolata

Bayram çikolatası, her yaşta insanın gönlünü fetheden, mutlu eden bir ikramdır. Bayramların vazgeçilmezi olan bu çikolata ikramlarınızı kendiniz yaparak dilediğiniz malzemelerle ve süslemelerle hazırlayabilirsiniz.

 

Hadi bu bayram sevdiklerimize çikolatalarımızı kendimiz yapalım…

Çikolatanızı hazırlamak için gerekli malzemeler;

Kuvertür çikolata (sütlü, bitter, beyaz), içerisine dilediğiniz dolgu için malzemeler (ganaj, fındık, badem, portakal kabuğu vb.) ve dilediğiniz şekilde çikolata elde edebilmeniz için çikolata kalıbı.

Çikolata Hazırlama Adımları

  • Öncelikle çikolatanızı daha parlak ve pürüzsüz hale getirmek için temperlemek gerekmektedir. Kullanacağınız çikolatayı benmari yöntemi ile eritebilmek için küçük bir tencereye su koyun ve kaynamadan önce altını kısın. Çikolatayı bir kaba koyup tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolatanın doğrudan suya temas etmemesine dikkat edin.
  • Bitter çikolata için 45-50°C, sütlü ve beyaz çikolata için 40-45°C’ye kadar ısıtın.
  • Ardından çikolatayı benmariden alıp, sürekli karıştırarak, bir tezgah üzerinde spatula yardımı ile temperleme işlemi yaparak 27-28°C’ye kadar soğutun ve  tekrar 31-32°C’ye getirerek kullanıma hazır hale getirin.

  • Hazırladığınız temperlenmiş çikolatayı yavaşça bir miktar kalıplara dökün eğer ki dolgu maddesi kullanacak iseniz dilediğiniz şekilde hazırladığınız dolguyu kalıpta soğuyan çikolata üzerine dolgu maddenizi ekleyin ve üzerini tekrar çikolata ekleyin ve buzdolabında 30-40 dakika soğutmaya bırakın. Çikolatalar iyice donduktan sonra kalıptan çıkarabilirsiniz.

*Çikolata yapımında, fındık, badem, fıstık tozu, simli dekor malzemeleri veya gıda boyası kullanacak iseniz çikolatayı kalıplara dökmeden önce kalıp üzerinde süslemenizi yapabilirsiniz.

Hazırladığınız çikolatayı dilerseniz özel ambalajlar ile paketleyebilir, hediye etmek için özel kutulara koyabilir veya tabaklarınıza koyarak misafirlerinize servis edebilirsiniz.

🤎Şimdiden afiyet olsun, iyi, mutlu, huzurlu bayramlar dileriz🤎

 

 

Etiketler: evde çikolata yapımı, madlen çikolata yapımı, butik çikolata yapımı
Mart 20, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR